رویدادها و اخبار
برگزاری مدرسۀ بهاری برداشت و مدلسازی سهبعدی میراث فرهنگی
کمیتۀ بینالملللی مستندنگاری میراث فرهنگی (CIPA) برگزاری هشتمین مدرسۀ بهاری برداشت و مدلسازی سهبعدی میراث فرهنگی را اعلام میکند. این رویداد موقعیت ممتازی برای پژوهشگران جوان است تا دانش خود را در زمینۀ فنون مدلسازی سهبعدی عمیقتر کنند.
- ۲۳-۲۹ مارس ۲۰۲۳ (۴ – ۹ فروردین ۱۴۰۲)
- مونتهکاتینی ترمه، ایتالیا
- هزینۀ ثبتنام: ۷۰۰ یورو
- موعد نهایی ثبت نام: ۲۰ فوریه ۲۰۲۳ (۱ اسفند ۱۴۰۱)
- برای اطلاعات بیشتر به این نشانی رجوع کنید: https://bit.ly/CIPA2023SpringSchool
انتشار کتاب تازۀ مؤسسۀ ایکروم با عنوان تجربههای عملی مدیریت میراث: آواهایی از کارگاه
در سال ۲۰۰۸ کارگاهی در ارکولانو، در خلیج ناپل، ایتالیا برگزار شد که اکنون پس از پانزده سال به کتاب مهمی از ایکروم تبدیل شده است. «تجربههای عملی مدیریت میراث: آواهایی از کارگاه» اکنون در سال ۲۰۲۳ به انتشار درآمده است و در آن علاوه نتایج کارگاه، تجربیاتی از ۱۳ کشور از سراسر جهان تدوین شده است. این کتاب حاوی سه بخش اصلی است:
۱. برنامهریزی برای مدیریت
۲. اجرای مدیریت
۳. نگهداری بلندمدت در مقابل حفاظت پروژه-مبنا.
محوطههای میراثی متنوع ــ از بیشههای مقدس و باغ در پورتو-نووو، بنین تا محوطۀ باستانشناختی مایایی در یوکاتان، مکزیک، تا یک سکونتگاه تأدیبی پیشین در تاسمانی، استرالیا ــ زمینهای برای طرح رویکردهای مدیریتی گوناگون و غنای کتاب فراهم آوردهاند.
برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به:
#NowReading #heritage #culture #culturalheritage #heritageprofessionals #conservation #bestpractices #PackardHumanitiesInstitute #TheHerculaneumConservationProject
فراخوان جوایز آسیا-اقیانوسیۀ یونسکو ۲۰۲۳ برای حفاظت میراث فرهنگی
اول فوریۀ ۲۰۲۳، بانکوک، یونسکو با کمال مسرت اعلام میدارد که پذیرش پروژها برای «جوایز آسیا-اقیانوسیۀ یونسکو ۲۰۲۳ برای حفاظت میراث فرهنگی» آغاز شده است.
جوایز آسیا-اقیانوسیۀ یونسکو ۲۰۲۳ برای حفاظت میراث فرهنگی به تلاشهای چشمگیر افراد و نهادها برای مرمت یا حفاظت ساختمانها، مکانها، و داراییهای واجد ارزش میراثی در این منطقه تعلق میگیرد. این جایزه مشوقی است برای مالکان تا عهدهدار کارهای حفاظتی در جامعۀ خود شوند، چه به صورت مستقل و چه به صورت مشارکت بخش خصوصی و عمومی.
این جوایز از هنگام آغاز آن در سال ۲۰۰۰ تاکنون به ۲۷۸ پروژه از ۲۷ کشور منطقۀ آسیا-اقیانوسیه به سبب فهم همهجانبه از محیط؛ دستاوردهای فنی اطمینانبخش؛ و بازنمایی پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، و محیطی در همۀ مراتب؛ تعلق گرفته است. با شناسایی و معرفی این اقدامات، برنامۀ جوایز آسیا-اقیانوسیۀ یونسکو توانسته است سهمی داشته باشد در پیشبرد گفتوشنودی منطقهای پیرامون اینکه چه چیزی میراث فرهنگی را شکل میدهد، چه کسی در نگهداری آن سهم دارد، و میراث فرهنگی چگونه میتواند در بهزیستی پایدار شهرها، جامعهها، و محیط کمک کند.
برنامۀ جوایز از سال ۲۰۲۱ با مشارکت میان یونسکو و بنیاد خیریۀ نگ تنگ فونگ (NTFCF) پشتیبانی میشود. بنیاد خیریۀ نگتنگ فونگ بر اساس این مشارکت راهبردی از پنج نوبت جایزه (۲۰۲۱-۲۰۲۵) و مجموعهای از فعالیتهای ظرفیتسازی با طراحی ویژه حمایت میکند، از قبیل دورههای کارآموزی میراث و کلاسهای عالی مدیرت پایدار میراث که بر اثرگذاری منطقهای این جوایز میافزاید.
موعد
موعد نهایی دریافت مدارک ۳۰ ژوئن ۲۰۲۳ (۹ تیر ۱۴۰۲) است.
دستههای جوایز
برندگان جوایز در نوامبر ۲۰۲۳ بر اساس مرتبههای زیر اعلام خواهند شد: جایزۀ برتر، جایزۀ ممتاز، جایزۀ شایستگی، جایزه برای طراحی نو در بستر میراثی، و تقدیر ویژه برای توسعۀ پایدار.
معیار واجد شرایط بودن
پروژههایی که عرضه میشوند باید در ده سال گذشته به اتمام رسیده باشند (فوریه ۲۰۱۳ – ژوئن ۲۰۲۳ چنانچه کاربری گذشته حفظ شده است، یا ژوئن ۲۰۲۲ چنانچه کاربری تغییر یافته است). خانهها، بناهای تجاری و اداری، شهرها و روستاهای تاریخی، محوطههای باستانشناختی و مناظر فرهنگی نمونههای خوبی از کارهای واجد شرایط برای عرضه به این جوایز هستند.
روش شرکت
پروژهها را باید از طریق درگاه برخط پیش از موعد نهایی ارسال کنید. علاوه بر آن لازم است پروندۀ پروژه را با مدارک کافی، شامل توضیح پروژه در قالب رسمی همراه مدارک ترسیمی و عکس در قالب سخت و نرم از طریق پست به دفتر یونسکو در بانکوک ارسال کنید. مهر پست نباید پس از تاریخ ۳۰ ژوئن روی بسته ثبت شده باشد.
برای شرکت در جوایز ۲۰۲۳ و مشاهدۀ اطلاعات مرتبط لطفاً به نشانی زیر بروید:
http://bangkok.unesco.org/content/apply-awards
برای اطلاعات بیشتر در زمینۀ شیوۀ عرضۀ پروژهها، لطفاً از طریق این ایمیل با واحد فرهنگی یونسکو در بانکوک تماس بگیرید:
برای پرسشهای رسانهای، لطفاً از طریق ایمیل با مسئول روابط عمومی، گرگوری گالیگان، در دفتر یونسکو بانکوک تماس بگیرید:
اطلاعیه دربارۀ عضویت و تجدید عضویت در در سال جدید میلادی
به اطلاع کلیۀ اعضای محترم مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران میرساند که با توجه به آغاز سال جدید میلادی، لازم است برای تجدید عضویت ملی و یا بینالمللی خود اقدام نمایند. بدین منظور به وبگاه ایکوموس ایران، صفحۀ عضویت رجوع فرمایند:
https://www.iranicomos.ir/membership
مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران همچون همیشه از حضور و همکاری همۀ علاقهمندان به میراث فرهنگی ایران استقبال میکند.
همچنین به اطلاع آن دسته از علاقهمندانی که تمایل دارند کارت ایکوموس جهانی را دریافت کنند، میرساند که تا ۱۰ بهمن مراتب را از طریق تلفن یا ایمیل به دفتر ایکوموس ایران اطلاع دهند و حق عضویت بینالمللی را واریز نمایند. برای آگاهی از شرایط عضویت و مبلغ حق عضویت به صفحۀ عضویت در وبگاه ایکوموس ایران رجوع کنید.
- تلفن: ۳۳۴۴۰۰۵۴ (۰۲۱)
- ایمیل: info@iranicomos.ir
انتشار راهنمای باستانشناسی قطب جنوب
کمیتۀ بینالمللی علمی میراث قطبی در ارجاع و تفسیر معیارهای بینالمللی حفاظت در سیاق سامانۀ معاهدۀ قطب جنوب، «راهنمای باستانشناسی قطب جنوب» را تدوین کرده است. این راهنماها تنها بهمثابه یک پیشنهاد قلمداد میشوند زیرا قطب جنوب تحت حاکمیت هیچ دولتی نیست که بر اساس آن معیارهای بینالمللیای همچون اصول ایکوموس، میراث جهانی، و معیارهای یونسکو به طور خودکار جاری شود.
در این زمینه دکتر مایکل پیرسون، رئیس کمیتۀ بینالمللی علمی میراث قطبی میگوید: «مدیریت میراث در قارهای منجمد، بدون وجود یک دولت ملی، با میراث فرهنگیای کوچک ولی مهم، شایستۀ راهنمایی با معیارهای جهانی است، و ما امیدواریم که راهنمای باستانشناسی قطب جنوب ایکوموس نقطۀ آغازی بشود.»
تأسیس کمیتۀ بینالمللی علمی میراث هوا فضا
ایکوموس جهانی با کمال مسرت تأسیس کمیتۀ بینالمللی علمی جدید میراث هوافضا را اعلام میدارد. با این اعلام دامنۀ میراث ایکوموس به تأسیسات هوا فضایی روی کرۀ زمین و ماه و سراسر منظومۀ شمسی گسترش مییابد. کمیتۀ بینالمللی علمی میراث هوا فضای ایکوموس از گروههای متنوع متخصص علاقهمند به فعالیت در زمینۀ هوانوردی و فضا تشکیل شده و مأموریت آن کمک به شناسایی، کاوش، و حمایت و مدیریت پایدار میراث ملموس و ناملموس هوانوردی و فضاپیمایی بر زمین و مدارهای آن و فضای دورتر از آن است. میراث انسانی در کیهان، با چشماندازی وسیع برای فهم و سامانبخشی آن، از مهمترین علائق این کمیته است.
اعضای این کمیته در زمینۀ میراث در این نمود متفاوت تلاش میکنند و تعاملات و همکاریهای نزدیکی با دیگر کمیتههای ایکوموس و نیز مراکز علمی مهم جهان خواهند داشت.
در این باره در هفتههای آینده اطلاعات بیشتری منتشر خواهد شد.