سی و هشتمین جلسۀ گروه تخصصی متن برگزار شد

سی و هشتمین جلسۀ گروه تخصصی متن در روز چهارشنبه، ۱۱ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۱۵ ـ ۱۷ به‌صورت حضوری و برخط در دفتر مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران برگزار شد. جلسه با خوشامدگویی دکتر طاهره شکری، رئیس گروه تخصصی، به اعضا آغاز گردید. برنامۀ اول مربوط به ارائۀ مهندس معصومه حاجی‌زاده با موضوع میراث و آب بود. ایشان به موضوع «آب»، در سه بخش فرهنگ، تمدن، و تاریخ پرداختند و در ادامه دو بحث مهم امروزی در این زمینه: مدیریت و ارزش‌گذاری آب در زمینه‌های مختلف، و بحث حقابه‌های کشورها از آب مشترک را مطرح کردند. در پایان با اشاره به هدف کمیتۀ آب که ارتقاء دانش و تجربه در مورد میراث آبی جهان، ترویج حفاظت از این میراث، و رسیدگی مداوم به چالش‌های مرتبط با آب در حال و آینده است، پیشنهاد دادند در ایکوموس ایران کمیتۀ آب و میراث تشکیل شود. این ارائه مورد توجه و تشویق اعضا قرار گرفت. در ادامه، دکتر مهدی حجت بیان داشتند: لازمۀ این اقدام، تحقیق، بررسی و فراهم‌آوردن شرایطی است که در آن به جایگاه آب در فرهنگ، عمق نگاه تاریخی در فرهنگ ایران به آب، راهکارهای به‌کار رفته در این سرزمین در رابطه با آب و چگونگی و نحوۀ برخورداری ایرانیان از آب و وضع موجود و مقایسۀ آن با گذشته پرداخته شود. از آنجاکه میراث فرهنگی چراغ راه آینده است و آب در سرزمین ایران حکم جواهر را دارد باید راه‌های صیانت و بهره‌برداری از آن هم درخور و شایسته باشد. سپس اعضای حاضر و برخط نیز دیدگاه‌هایشان را دربارۀ این موضوع بیان و در مورد زوایا و جوانب آن به بحث و گفت‌وگو پرداختند.
برنامۀ دوم به موضوع «میراث فرهنگی و جنگ»، دستورالعمل‌های بین‌المللی و نحوۀ حفاظت اختصاص داشت.
ابتدا دکتر شکری به زحمات میراث فرهنگی کشور برای حفاظت از اموال فرهنگی در طی هشت سال جنگ تحمیلی و کنوانسیون‌های مربوطه و نحوۀ پرداختن به آن اشاره و بحث را یک بحث آزاد اعلام فرمودند.
در ادامه آقایان دکتر مهدی حجت و دکتر ناصر نوروززاده چگینی تجارب حفاظت از میراث فرهنگی کشور در طی هشت سال جنگ تحمیلی، راهکارهای ارائه‌شده و نحوۀ مواجهه در آن زمان را بیان و اذعان داشتند که بسیاری از کارهای انجام شده در رابطه با حفاظت از میراث به‌دلیل عدم مستندسازی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و نادیده گرفته شده است.
جلسۀ آتی این گروه تخصصی در روز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

پیمایش به بالا