بیست و ششمین جلسۀ «گروه تخصصی کودکان و میراث» روز یکشنبه، ۲۷ آبانماه ۱۴۰۳، از ساعت ۹ تا ۱۱، با حضور ۱۶ نفر از اعضای گروه به صورت حضوری و برخط در دفتر مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران برگزار شد.
جلسه با سخنرانی دکتر مهدی حجت، رئیس ایکوموس ایران، آغاز شد. ایشان ضمن خوشامدگویی به اعضا، مروری جامع بر مهمترین مباحث و دستاوردهای جلسۀ پیشین داشتند و زمینه را برای ادامه گفتگوهای تخصصی فراهم کردند.در ادامه، خانم دکتر روشنک حدادی، به تحلیل سه کتاب مصور کودکان از کشورهای آلمان، سوییس، و فرانسه پرداختند. ایشان با بررسی دقیق این آثار، نکات کلیدی و کاربردی در زمینۀ ارتباط کودکان با میراث فرهنگی را استخراج و ارائه کردند. دکتر حجت ضمن قدردانی از تلاشهای ارزندۀ ایشان، بر اهمیت تقویت و توسعۀ این گونه فعالیتهای پژوهشی تأکید ویژه داشتند.
پس از آن، مهندس هانیه دبیری به ادامۀ ارائۀ گزارش خود با موضوع «بررسی و تحلیل کتاب چیستی و چرایی میراث فرهنگی برای کودکان» اثر خانم کفاشزاده پرداختند. همچون جلسۀ گذشته، دکتر حجت همراه با دیگر اعضای گروه، به تحلیل مفاهیم مطرحشده پرداخته و آنها را با نگاهی نو و متناسب با دنیای کودکان بازتعریف کردند.
یکی از موضوعات کلیدی مطرحشده در جلسه، تفاوت دیدگاهها در حوزۀ میراث فرهنگی بود. در این زمینه، بحث شد که برخی به وجوه مشترک فرهنگی و برخی دیگر صرفاً به وجوه افتراق توجه میکنند. در حالی که میراث فرهنگی بهمثابۀ یک درخت باید بهصورت جامع نگریسته شود؛ ریشهها بهعنوان نماد وجوه مشترک و برگهای متنوع بهعنوان نماد وجوه افتراق. هدف، درک و بهرسمیت شناختن کل درخت است؛ با تمام اجزای آن.
در پایان، بر ضرورت اولویتبندی امور و تمرکز بر ارزشهای بنیادی و جوهری با احترام به تفاوتهای فرهنگی تأکید شد.
جلسۀ آتی گروه تخصصی کودکان و میراث، روز یکشنبه، ۱۱ آذرماه ۱۴۰۳، از ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار خواهد شد.