29 شهریور 1403

بیست و دومین جلسۀ گروه تخصصی کودکان و میراث برگزار شد

بیست و دومین جلسۀ گروه تخصصی کودکان و میراث در روز یکشنبه، ۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۸:۳۰ با شرکت هشت نفر از اعضا به‌صورت حضوری و برخط در دفتر مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران برگزار شد.
جلسه با خوشامدگویی مهندس معصومه حاجی‌زاده و اعلام دستور جلسه به اعضا آغاز گردید. ابتدا موضوع بازی مجموعۀ «نقش و خیال» برای کودکان بر اساس معماری ایرانی اهدائی خانم مهندس فاطمه حامدی به ایکوموس ایران بررسی شد.
دکتر مهدی حجت، رئیس ایکوموس ایران، دربارۀ ساز و کار این مجموعه توضیحاتی ارائه و آن را یک مجموعۀ موفق در آشنا کردن کودکان با میراث فرهنگی دانسته که در کشورهای جهان اسلام مورد استقبال فراوان قرار گرفته اما در ایران به‌دلایل موانعی بر سر راه عرضۀ مستقیم با مشکل مواجه است.
در قسمت بعدی مهندس معصومه حاجی‌زاده به معرفی مختصر سایت گنجینۀ آثار و شیوۀ بارگزاری ارزش‌ها به‌دست اعضا در آن پرداختند و در ادامه آقای دکتر حجت دربارۀ آثار موجود در گنجینه توضیحاتی بیان کردند.
در بخش سوم، پیرو تمرین جلسۀ پیشین برای بیان ارزش‌های جام مرودشت، اعضا به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. اعضا با نگاه‌های ارزشی متفاوت به بیان دیدگاه‌های متنوعی دربارۀ این جام که الهه و کاهنۀ در آن دیده‌می‌شود، پرداختند و در پایان طبق روال هر جلسه، بخش پایانی به انتخاب یک اثر از گنجینۀ آثار برای تمرین جلسۀ بعدی اختصاص یافت و مقرر گردید در جلسۀ آتی به بیان ارزش‌های جام ارجان پرداخته شود.
جلسۀ بعدی این گروه تخصصی در روز یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۸:۳۰ -۱۰:۳۰ برگزار می‌شود.

بیست و دومین جلسۀ گروه تخصصی کودکان و میراث برگزار شد بیشتر بخوانید »

بیست و پنجمین جلسۀ گروه تخصصی متن برگزار شد

بیست و پنجمین جلسۀ گروه تخصصی متن در روز چهارشنبه، ۲۱ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۱۶:۰۰ با شرکت ۱۸ نفر از اعضا به‌صورت حضوری و برخط در دفتر مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران برگزار شد. جلسه با خوشامدگویی دکتر طاهره شکری، رئیس گروه تخصصی ، به مهمان ویژۀ جلسه، آقای هربرت کریم مسیحی، و سایر اعضا آغاز گردید.
در بخش نخست گزارشی از برگزاری دو نوبت «کارگاه معرفی ارزش‌های خانۀ قوام با متن و تصویر» بود که مهندس معصومه حاجی‌زاده ارائه دادند که شامل گزارش مشروحی از برگزاری کارگاه ها (از ایده تا اجرا)، دلایل انتخاب خانۀ قوام برای اولین کارگاه، آمار بازدیدکنندگان، برنامه‌های کارگاه، فرآیند بازدید و سایر موارد مهم بود. سپس اعضا دربارۀ تجربۀ شرکت خود در این کارگاه و تفاوت نوع نگاه این کارگاه با سایر کارگاه‌ها به گفت‌وگو پرداختند.
بخش دوم حول محور راهکارهای جذب بیشتر افراد گروه تخصصی متن با سوال در مورد چرایی عدم استقبال کافی اعضای این گروه تخصصی از برنامۀ کارگاه‌ها بود. دکتر مهدی حجت یکی از علل عدم مشارکت اعضا را عدم مناسب دیدن فعالیت‌ها با علاقۀ آنان بیان و در ادامه در مورد یکی از راه های جذب (برگزاری کارگاه) توضیحاتی دادند. سپس اعضا دربارۀ علل عدم مشارکت و راهکارهای جذب گفت‌وگو کردند.
برنامه بعدی به تعیین و مشخص نمودن برنامۀ کارگاه عکاسی با تدریس آقای هربرت کریم مسیحی اختصاص یافت. در این برنامه ایشان به بیان هدف خود از برگزاری این کارگاه، نحوۀ مواجهه با اثر در زمان عکاسی، میزان زمان لازم برای کارگاه و سایر موارد مهم پرداختند و مقرر گردید برنامۀ پیشنهادی این کارگاه از طرف ایشان ارائه شود.
برنامه پایانی ارائۀ آقای مهندس یاسر جوادی با موضوع نقدی بر کتاب گذری بر خاک نمناک، قصه‌هایی از ده بنای ایرانی میراث جهانی بود. ایشان در مورد عدم موفقیت این کتاب در جذب نوجوانان در دو بخش،گرافیک و محتوا توضیحاتی ارائه نمودند و حضار پیرامون آن به گفت‌وگو پرداختند.
جلسۀ بعدی این گروه تخصصی در روز چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ ـ ۱۸ برگزار می‌شود.

بیست و پنجمین جلسۀ گروه تخصصی متن برگزار شد بیشتر بخوانید »

پیمایش به بالا