بیستمین جلسۀ گروه تخصصی کودکان و میراث در روز یکشنبه، ۲۸ مرداد ۱۴۰۳، ساعت ۸:۳۰ با شرکت دوازده نفر از اعضا بهصورت حضوری و برخط در دفتر مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران برگزار شد.
جلسه با خوشامدگویی دکتر مهدی حجت، رئیس ایکوموس ایران، به اعضا آغاز گردید. در ادامه مهندس معصومه حاجیزاده دستور جلسه را اعلام کردند. برنامۀ اول به موضوع گفتوگو حول محور مفهوم فرازمانی و فرامکانی در باب آثار برگزیدۀ هنری اختصاص داشت. در این باره آقای دکتر حجت توضیحاتی را بیان فرمودند: میراث فرهنگی کیفیت تعامل انسان با طبیعت است و تمام تفاوتهای فرهنگی موجود در فرهنگهای مختلف در سطح جهان ناشی از تأثیرات مکان در نحوه و کیفیت این تعامل است و رفتار انسان در تعامل با محیط اطرافش در اثر گذر زمان و در هر مقطع زمانی متغیر است. همچنین رابطۀ بسیار دقیقی بین زبانها و نوع میراث فرهنگی، معماری، و … سرزمینهایشان وجود دارد. و اینکه در آثار میراث فرهنگی بهجا مانده از گذشته بیانی نهفته است و فهم این بیانات علاوه بر سلسله مراتب در افراد مختلف، متفاوت است و این بهمیزان قدرت فهم بشر باز میگردد. سپس اعضا در مورد این موارد به گفتوگو پرداختند.
در برنامه دوم، اعضا پیرو تمرین جلسه پیشین مبنی بر بیان ارزشهای مجسمۀ نیایشگر با ظرفی در دست، منتخبی از گنجینۀ آثار، در پاسخ به دو پرسش «به چه دلایلی این اثر نباید از بین برود؟» یا «تاثیر این اثر در زندگانی شما چیست؟ به بیان دیدگاههای خود پرداختند. در این بخش، دیدگاه خانم زهرا درمان در بیان ارزشهای اثر مورد تشویق و توجه حضار قرار گرفت و بهعنوان دیدگاه برگزیده برای بارگزاری در گنجینۀ آثار انتخاب گردید. در پایان طبق روال هر جلسه برنامۀ پایانی به انتخاب یک اثر از گنجینۀ آثار برای تمرین جلسۀ بعدی اختصاص یافت و مقرر گردید در جلسۀ آتی به بیان ارزشهای جام شوش پرداخته شود.
جلسۀ بعدی این گروه تخصصی در روز یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۸:۳۰ـ۱۰:۳۰ در دفتر مؤسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران برگزار میشود.